PREBAVNI SISTEM

PREBAVNI SISTEM

Prebavni sistem kot celotna je namenjen, da predela hrano v nutriente, katere telo uporabi za gorivo, obnovo ali vzdrževanje oz., ohranjanje delovanja telesa.

USTA IN GRLO
Vedno ko je področje grla pod efektom dogajanja, je sporočilo isto. Pod to področje spadajo usta, zobje, čeljusti in grlo.
Sporočilo je, da moramo govoriti svojo resnico, da moramo izraziti naše notranje dogajanje, čustva in razmišljanje.
BOLEČE GRLO – Ste polni jeze, katero morate izraziti.
VNETJE GRLA – Zagovarjati morate sebe, nekaj morate povedati
VNETJE NEBNIC/ MANDLJEV – Večje opozorilo, da nekaj morate povedati, da prenehajte zadrževati stvari in izpovejte.
TEŽAVE Z ZOBMI/ RAZPAD ZOB – Nakazuje, da je nekaj zakoreninjeno v ustih. Govorite neresnico ali pa niste kompatibilni s tistim, kar govorite, je bilo povedano.
ŠČITNICA – Že dalj časa, vas telo opozarja, da morate spregovoriti ali se postaviti zase. Največkrat zasledim, da ženske z obolenjem ščitnice premišljujejo, kdaj bodo končno one na vrsti, kdaj je njihov čas, torej vsem dajo prednost, samo sebi ne.

TREBUH
Najpreprostejše sporočilo je, da nekaj ne prebavljate ali pa preveč prebavljate neko situacijo, dogajanje. Zadržujete čustva v povezavi z dogajanjem s katerim se ne strinjate.

JETRA
Imajo nalogo filtrirati toksine in jih odstraniti iz telesa, torej sporočilo je, da imate toksične dogodke v življenju. Kateri dogodek vas muči? Na koga ali kaj ste jezni? Občasno pa je seveda lahko tudi zaradi zauživanja določenih snovi, ki so v predelani hrani.

SLINAVKA
Ima nalogo regulacije sladkorja v krvi. Težave s tem organom vas opozarjajo, da imate ali preveč ali pa premalo sladkosti v življenju. Tu je mišljeno predvsem, veselje, ljubezen, motivacijo do stvari, ki jih počnete itd.

TANKO IN DEBELO ČREVO
Ima nalogo, da odstrani odvečni material, ki ostane po prebavljeni hrani. Torej sporočilo stanj iz tega področja je, da ne spustite nepotrebnih dogodkov ali pa se preveč trudite, da bi spustili dogodke.