ODGOVORNOST 3

ODGOVORNOST 3

Nadaljujmo z odgovornostjo.
Kot vsaka stvar ima tudi odgovornost več stopenj, katere sežejo zelo, zelo široko in kontradiktorno za umsko razmišljanje. Ena najvišjih stopenj odgovornosti je zapisana v tehniki ho’oponopono, a na žalost je le malo ljudi, ki jo je pripravljeno sprejeti.

Kaj pomeni ta najvišja stopnja odgovornosti?
Pomeni to, da če veste za nekoga, ki ima neko bolezen, se zavedate, da ste vi za to odgovorni.

Vem, da boste ob tem vprašali, čakaj ali nisi rekel, da je vsak odgovoren za svoje življenje? Kako sem potem jaz odgovoren za bolezen nekoga?

Brez skrbi, niste vi odgovorni za bolezen nekoga. Odgovorni ste za to, da ste to informacijo prejeli, da veste za to osebo. Odgovorni ste za to, ker ste to informacijo povabili v svoje življenje. Zakon privlačnosti v svoji lepoti. Nič v življenju ni tam, če mi tega nismo povabili. ODGOVORNOST 3

To je odgovoronost za višje nivoje in upam, da bomo prišli kot kolektiv nekoč do te stopnje.

Verjamem, da se vas veliko sprašuje o določenih stvareh. Kako ste lahko vi odgovorni za takega in takega šefa, kolega, znanca, situacije itd.

Ljudje o sebi poznamo samo en košček te milijonske sestavljenke, ki ji pravimo življenje. Na podlagi tega koščka želimo intepretirati celotno sliko.
Ste poizkusili kdaj gotoviti, kaj prikazuje sestavljenka na podlagi enega koščka? Praktično nemogoče je, ker imamo premalo informaciji, da bi lahko predvidevali sliko. Ravno tako je z odgovornostjo. Sicer nam ni treba vedeti, zakaj in kaj, dokler vemo, da mi zanjo vemo, ker smo jo nekoč in nekje ter na nek način povabili v življenje. Torej smo odgovorni.

To je še najlepše razvidno pri otrocih. Nikoli ni težava v otrocih, ampak v starših. Torej ko starši prevzamejo odgovornost za svoj del in nekaj naredijo na tem, se bodo otroci umirili.

Če ne verjamete, poizkusite biti med otroci, ko ste slabe volje in nato poizkusite biti, ko ste mirni in dobre volje. Kot da bi imeli druge otroke. ODGOVORNOST 3