ODGOVORNOST 2

ODGOVORNOST 2

Poglejmo malo na naravne zakone in odgovornost. Eden glavih naravnih zakonov, ki ga večinoma poimenujemo zakon privlačnosti, govori, da v svoje življenje privlečemo tisto, kar smo mi sami. Zakon privlačnosti ni namenjen temu, da mi privlečemo k sebi tisto, kar si želimo, ampak, da ugotovimo kakšni smo mi in se na osnovi tega odločimo. Tu nam potem pomaga še dualnost ali kontrast, ki je del tega zakona.

Torej če vemo, da je okrog nas nekaj samo zaradi nas, kje je potem logika, da druge krivimo? Kje je potem logika, da so drugi krivi ali odgovorni za neko naše počutje, občutje, razmišljanje itd.?

Kako lahko krivimo nekoga, ki nam v bistvu samo sporoča, kje se lahko mi izboljšamo?

Ali bi krivili nekoga, ki bi vam povedal, kaj morate narediti, da se rešite raznih situacij? Bi krivili nekoga, ki bi vam povedal, kaj morate narediti, da imate boljše odnose, finance, zdravje itd..

Verjetno ne.

Življenje deluje na naravnih zakonih in verjemite, da se nikoli ne zmoti.

PRIMER KAKO V PRAKSI VPLIVAMO NA DRUGE

Dve osebi sta peljali isti avto, z isto napako k istemu avtomehaniku. Prva oseba se redko pritožuje in izmika ljudem. Druga oseba pa neprestano obsoja in se velikokrat izmika ljudem.
Kaj mislite, da se je zgodilo?
Prva oseba je imela avto popravljen v 3 urah. Nato je bil na vrsti avto od druge osebe. Spomnite se, isti model avtomobila in ista napaka. Med popravljanjem avtomobila druge osebe je avtomehanik imel velik težav. Skoraj na vsakem koraku, tako ,da se je popravilo zavleklo za skoraj mesec dni.

Kjer je razlaga?
Ker se prva oseba do soljudi vede na pošten način, se tudi drugi ljudje in situacije tako vedejo do prve osebe. Ker so odsev te osebe.
Druga oseba pa se izmika in je v svoje življenje pritegnila situacije izmikanja. Torej v tem primeru avtomobila nikakor ni mogel uporabljati, ker se mu je zaradi popravila izmikal.

Enako privlači enako.

Kdo je torej v resnici odgovoren za svoje življenje?