JAZ 2019 – KARIERA

JAZ 2019 - KARIERA

Eno od pomembnejših področjih našega življenja je tudi kariera. Bolj kot smo zadovoljni s svojo kariero več vrednosti si pridobivamo iz tega področja. Tukaj ne govorim o slavi in poznanstvu ampak o našem zadovoljstvu z našim delom, službo ali kakrokoli ta del življenja poimenujete.

Velikokrat se srečam z ljudmi, ki so nezadovoljni s tem področjem in večinoma krivijo druge. Ni služb, ni pravo obdobje, ni dovolj varno in še nekaj 100 različnih izgovorov. Med drugim se tudi slišijo izgovori, ne znam dovolj, nisem dovolj dober, tega se ne da, to ni možno itd.

Vse zgoraj napisano pa je daleč od resnice. Dejansko smo lahko karkoli, vprašanje pa je ali bomo v tem izbranem res uživali.

Zato, ko boste predelovali svoje področje kariere se najprej vprašajte kaj si dejansko želite početi, kaj je vaša resnična strast, kaj počente ko vam čas kar leti. Ko najdete to svojo strast naredite nekaj na tem. Udeležujte se raznih predavanj, seminarjev na to temo, poglejte si kakšno spletno stran, video, morda lahko zelo poceni zakupite kakšno spletno izobraževanje, morda poznate nekoga, ki to počne. Vsak dan namenite nekaj časa samo za to področje.

Delajte to kar si želite. Ponudite to nekomu, povejte da to delate in s časom bo preraslo do te mere, da boste živeli od tega.

Saj bi, ampak nima denarja, da naredim korak?
Še en izgovor. Vedno lahko najdete neko začasno delo, da prihranite denar, ki vam pomaga, da se razvijate v željeni karieri. Najdete delo za nekaj mesecev in v tem času, delate na tem, da razvijete svoj posel ali se zaposlite v podjetju, ki nudi vašo željeno delovno mesto.

Zavedajte se, da imate svoje poslanstvo in darove ali talente, ki to poslanstvo poagajo uresničiti. Sledite poti vašega srca in prenahajte razmišljati, da ne zmorete, da ne znate še dovolj ter, da se ne da.

Večino stvari svojega poslanstva se boste naučili po poti in ne v učilnicah.