JAZ 2019 – ZDRAVJE

JAZ 2019 - ZDRAVJE

Zdravje je najpomembnejše področje življenja, žal pa ga večina žrtvuje za odnose, denar, kariero, družino in še marsikaj. Res je, da je zdravje precej kompleksno področje saj na njega vpliva psihološka, fizična in energetska komponenta, na katere vpliva izjemno veliko dejavniko, ki jih je možno s časom in delom odpraviti.

Če želite izboljšati področje zdravja, boste morali vplivati na vse tri glavne komponente. Na psihološko komponento boste vplivali tako, da boste začeli delati na sebi, spoznavati svoje pluse, svoje minuse, da se začnete zavedati kaj vse vpliva na vaše psihološko stanje, da prenahate predajati svojo moč nad svojim počutjem drugim, se naučite tehnik sproščanja in jih redno uporabljate, da se začnete družiti z ljudmi, ki vam pomagajo se razvijati itd.
Fizična komponenta je sestavljena iz vadbe, prehrane, higiene ter počitka. Vsem delom morate posveti čas. Za začetek redni dnevni sprehodi so dovolj, nato pa s časom stopnjujete intenzivnost. Prehrana zelo, zelo pomemben del zdravja. Obstajajo razno razni načini prehranjevanja, vi pa morate ugotoviti, kateri je najbolj primeren za vas. Lahko začnete tako, da si vodite dnevnik vašega prehranjevanja, ter si po vsakem obroku zapišete oceno vašega počutja. Lažje pa je, da najdete strokovnjaka za to področje, kateri vam bo svetoval glede prehrane. Redno, redno pa si vzemite dovolj počitka. Najboljši je počitek med 22h in 4h ur, vendar vsi tega urnika ne zmorejo, zato najdite način, kateri vam najbolj ustreza. Način, ki vam omogoča, da se dobro naspite. Zadnja komponenta pa je energetska. Na ta del veliko vplivajo naša čustva, naš razvoj in pa seveda tudi okolica. Za vse tiste, ki bi radi več vedeli o tem, priporočam knjigo Energijska medicina od Donne Eden, kjer je lepo opisana teorija in pa seveda praktične vaje.

Začnite zavestno skrbeti za svoje zdravje. Seveda, ne boste vsega spremenili čez noč, vendar če vsak dan nekaj dodatnega naredimo. bomo s časom našli ravnovesje med vsemi področji, ter tako pozitivno vplivali na zdravje.