JAZ 2019 – KAJ PA SPLOH ŽELIM?

JAZ 2019 - KAJ PA SPLOH ŽELIM?

Vprašanje, ki sem si ga postavljal neštetokrat. Skoraj vsak dan, dokler nisem prišel do zaključka.

Kolikokrat ste se vprašali kaj si želite? 10x, 100x, 1000x? In ko ste željeno dobili ste bili zadovoljni? Večinoma ne, pa tudi če ste bili, ste ugotovili, da to zadovoljstvo traja kratek čas in potem zopet vprašanje kaj želim.

Tokrat ne bom razlaga celotnega ozadja želje, ker je predolgo, vendar želim, da se zavedate, da uresničitev želje prinese novo željo, tako, da nikoli pravzaprav ne dosežemo konca, ampak kvečjemu pridobimo povratno informacijo kaj si še pravzaprav želimo. Ne pritiskajte nase, da bi ugotovili kaj si želite in to lovili celo življenje. Namreč, danes imate določeno število informacij in prepričanj, ki vam omogočajo, da si želite in izpolnete le določene želje. Čez čas pa boste pridobili nove informacije in ustvarili nova prepričanja, ki vam bodo zopet podala nove drugačne želje.

Kako iz tega začaranega kroga?
Najprej sprejmite dejstvo, da vsaka izpolnjena želja bo ustvarila novo željo in vsaka izpolnjena želja je samo povratna informacija, da ugotovimo ali to želimo ali ne. Nato še opustite ideje o ciljih, ampak začnite razmišljati v katero smer si želite iti. Namreč s cilji si zmanjšamo število možnosti, ki nam jih življenje ponuja, s smerjo pa si jih povečamo.

Izberite si smer življenja in če s časom ugotovite, da to ni za vas, se enostavno preusmerite in zavedajte, da nič ni bilo vrženo stran. Tekom poti ste se veliko naučili in to znanje boste zagotovo uporabili v prihodnje.

Ljudje si veliko stvari želimo iz napačnega vzroka, veliko stvari je samo zato, da pokrijemo neke svoje rane. Vprašajte se, kaj si želite iz srca in za dušo, ter kaj si želite samo zato, da se nekomu dokažete oziroma, da zmagate v bitki, ki je zgolj iluzija.

Dovolite si, da med potovanjem odkrijete kaj si resnično dovolite.