JAZ 2019 – PRIORITETE

JAZ 2019 - PRIORITETE

Prioritete so še ena izmed koristih NLP tehnik, ki nam pomagajo, da se lažje odločimo, kaj je pomembno za nas. Večina ljudi, danes nima prioritet in zato vsakodnevno brezciljno beži v eno smer, drugi dan v drugo smer. Če prenesem v prispodobo, potem je to isto kot, da bi želeli natočiti vodo v bazen, a bi istočasno s isto cevjo še malo zalivali po vrtu, oprali avto, dvorišče itd… Ta bazen bi se dolgo polnil in vprašanje, če bi ga do konca poletja napolnili in v njem uživali.

Prioritete lahko uporabimo za izbiro področji iz kolesa življenja, lahko si pa samo naredimo spisek področji oziroma nekih odločitev in med njimi izberemo najpomembnejše.

Kako to naredimo? Preprosto.
Napišemo si seznam prioritet, izberemo prve dve in jih med seboj primerjamo, tista, ki nam je bolj pomembna tisto primerjamo s tretjo. Zmagovalko te primerjave, primerjamo s četrto in tako naprej, dokler nimamo opravljenih vseh primerjav in vrstnega reda po pomembnosti.
Nato izberemo 3 prioritete na katerih delamo.

Sedaj pa pojdite, naredite kolo življenja, izberite prioritete, naredite za njih kolo 2 nivoja in začnite izboljševati drugi nivo.