ŽIVČNI SISTEM

ŽIVČNI SISTEM

Živčni sistem je kompleksni sitsem in vsebuje veliko delov, vendar za razumevanje sporočil, ki nam jih telo sporoča, preko tega sistema potrebujemo vedeti, da je njegova naloga koordiniranje delovanja telesa, ter prenašanja signalov med različnimi deli telesa.

MOŽGANI?
Možgani so center živčnega sistema. Stalno nadzorujejo in upravljajo s telesnimi akcijami in reakcijami. Hitro pridobivajo, analizirajo in pošiljajo veliko število podatkov, ki so potrebni za delovanje našega telesa.
⚠️KRVNI STRDEK – predstavlja blokado, oviro v sistemu in ne dovoljuje toka življenja .
⚠️ANEURIZMA – ali notranja krvavitev v možganih predstavlja velik pritisk. Pritisk, ki je lahko posledica razvijanja človekovih posebnih lastnosti ali pa občutek po izgubi kontrole.
⚠️RAKAVI TUMORJI – predstavljajo potlačeno jezo, torej lahko sporočajo, da imate veliko jezo, ki je povezana z intuicijo oziroma s posebnimi lastnosti posameznika. Lahko je tudi jeza, ker ima nekdo sposobnosti, ki bi si jih sami želeli, ali pa ste zgolj jezni, na besede, glasove, ki jih slišite znotraj sebe.

HRBTENJAČA IN ŽIVCI
Je glavna pot, ki povezuje možgane z ostalimi deli telesa. Vsaka težava na tem sistemu je povezana s komunikacijo, ki je ponavadi komunikacija s samim sabo. Ljudje, ki imajo multiplo- sklerozo imajo večinoma zelo negativno oziroma samokritično mnenje. Se mentalno napadajo.

Velikokrat je stanje na živčnem sistemu, znak prekomerne kozmične energije, ki jo pridobivamo. To se zgodi, ko ima duša pomembno nalogo in potrebuje oziroma, zahteva veliko kozmične energije. Vendar naše telo ni vedno sposobno prenašati takih količin energije, kar se lahko izraža kot epilepsija ali pa celo kot Alzhajmerjeva bolezen.

?GLAVOBOL /MIGRENE – preveč stresa ali pa celo situacija iz preteklega življenja (smrt zaradi poškodbe glave).

?DEMENCA – postopno zapuščanje energije iz telesa. Oseba si želi oditi, ampak to počne postopoma in počasi, da ublaži bolečino bližnjih.

?ŽIVČNO OBOLENJE (STRES, SKRBI)
Obolenja, ki so povezana s stresom in skrbmi so znak, da nas je strah pred neznanim. Vedno imamo občutek, da moramo vse vedeti in vse poznati.

?DEPRESIJA – poizkus odložitve ali bežanja pred dogajanjem.

?BIPOLARNA MOTNJA – napredne oblika depresije, torej še večja želja bežanja ali odlaganja.