IMUNSKI SISTEM

IMUNSKI SISTEM

Imunski sistem je sistem, ki nas ščiti pred povzročitelji obolenj. Da deluje v vsej svoji moči, mora biti zmožen zaznati veli število različnih virusov, bakterij, raznih parazitov, ter jih odstraniti iz organizma.

BELE KRVNE CELICE ALI LEVKOCITI
So celice udeležene pri branjenju organizma pred tujki.
Stanja na tem delu sporočajo, da morate spregovoriti svojo resnico. Drugo sporočilo pa je lahko, da ste v vlogi žrtve v določeni situaciji.

MANDLJI/ NEBNICE
Del obrambnega mehanizma telesa, ki stoji v prvi bojni liniji – grlu in skrbi za nezaželjene patogene, ki jih zaužujemo ali vdihnemo.

ŽRELNICA
Je naslednji sestavni del imunskega sistema in se nahaja nekoliko bolj proti grlu, kot pa mandlji.
Stanja na žrelnici lahko kažejo na to, da se v odnosih čutite brez moči. Lahko je povezano z vašo zmožnostjo biti ljubljen, ljubiti, uživati življenje.

PRIŽELJC
Je specializiran organ našega imunskega sistema. Ta proizvaja in “uči” T – celice, ki so zelo pomembne celice adaptivnosti imunskega sistema.

VRANICA
Ima pomembno vlogo pri rdečih krvnih celicah. Odstranjuje stare rdeče celice, ter zadržuje zalogo krvi v primeru, če nastopi krvavitev. (hemoragija). Med drugim tudi reciklira železo.
Glede na položaj kjer se nahaja (zgornji del trebuha) nas opozarja, da zadržujemo nekatera čustva, katere bi morali izraziti.

Sporočila tega sistema so, da se v neki situaciji čutimo napadane ali pa žrtev. Ne predstavljamo sebe v vsej moči, ne stojimo za svojo resnico, svojimi stališči.