ŽIVLJENJE JE ZGOLJ ILUZIJA

QHHT metoda

Verjamem, da ste velikokrat prebrali ali slišali od razno raznih duhovnih voditeljev, predavateljev, da je življenje zgolj iluzija v kateri živimo. Ampak, a ste to resnično spregledali?

Res je, življenje je ena sama iluzija. No, deloma, ker so jo tako ustvarili, deloma pa zaradi našega uma. Delovanje našega uma je nevtralno in ne glede na to ali je za nas nekaj dobro ali slabo, on še vedno deluje po istih pravilih. Naše izkušnje, ki smo jih pridobivali skozi celotno življenje tako postanejo odločilne informacije za vse naše trenutne odločitve.
Ljudje v življenju počnemo samo dve stvari. Bežimo od neprijetnih občutkov in hitimo k prijetnim občutkom. Težava nastane pri dejstvu, da naš um lahko ustvari iz česarkoli, kakršno koli iluzijo. Torej, um lahko na karkoli ali kogarkoli prilepi oznako dober občutek ali slab občutek.

Vendar Leon, to ni res?

Na prvi pogled je mogoče res malo čudno, vendar zamislite si, da hodite po puščavi. 40 stopinj cenzija, brez sence, 15km poti za vami in vi ste brez pijače. Nato pa pred seboj zagledate dve osebi. Ena oseba je najboljša oseba na tem svetu, vendar ima v roki prazen kozarec. Druga oseba je najslabša oseba na svetu, vendar ima kozarec poln vode. H komu bi šli v tem primeru? Definitivno tja,  kjer bi izgubili občutek žeje ne glede na to, da je to najslabša oseba na svetu.

Če prenesemo to zgodbico v življenje, vidimo, da vse, kar počnemo, počnemo zato, da izgubimo, zbežimo od negativnega občutka.

Zaradi tega mehanizma lahko dobimo  posledice kot so:

Če želite prebrati preostanek tega članka, se morate prijaviti. Prijavite se ali registrirajte kot uporabnik.