VEČ? NE, RAJE MANJ

VEČ? NE, RAJE MANJ

Moj začetek osebnega razvoja je temeljil na ideji, da se potrebujem nekaj novega naučiti, da potrebujemo neko novo dodatno znanje, ki mi bo pomagalo izboljšati stvari, življenje, no pravzaprav sebe. Vendar bolj kot delam na sebi, bolj kot delam s strankami, bolj vidim, da ljudje ne potrebujemo toliko veliko novega znanja, vendar bolj potrebujemo se naučiti spuščati stvari, neke nekoristne informacije, ki nam ne koristijo več. Na tej teoriji temelji starodavna Havajska tehnika ho’oponopono, ki govori, da v nas so milijarde in milijarde spominov, ki jih moramo spustiti, da se vrnemo nazaj v svoje bistvo.
V osnovi se moramo odnaučiti, vsega, kar smo se, kar so nas naučili. Tu je predvsem mišljeno znanje, ki nam je bilo podano o tem kdo smo in kako življenje deluje.

Ko opravljam razgovore s posamezniki, ki jim pomagam, vsakič na malo drugačen način pregledam njihov potencial, pogledam v tisti del, ki mi pove kaj je nekdo v resnici in v 95% gotovim, da živijo življenje, katerega so bili naučeni živeti od drugih in še zdaleč ni življenje, za katerega so namenjeni, da živijo.

Kot je Yoda izjavil: “Moraš se odnaučiti tistega, kar si se naučil”