STARŠI

Sedaj ko pišem, pravzaprav popravljam in dopolnjujem delovni zvezek projekta Odklenjeni, kjer posamezniku predam vse moje znanje sem prišel do zanimivega razmišljanja. Začel sem popravljati del, kjer razlagam kdo smo, kaj delamo v življenju, kaj je namen življenja, vloge… Del kjer pišem o starših. Zakaj imamo te starše katere imamo, ter posledično zakaj imamo te otroke, ki jih imamo ali jih bomo imeli. In ko sem začel premišljevati kaj pravzaprav so starši se mi je porodila ideja, ki meni osebno pojasni veliko, a hkrati mi omogoča, da lažje sprejemam kdo so in kaj so delali oziroma počeli.

Kaj če so naši starši predogled nas? Delovna verzija nas? Delovna verzija, ki služi zato, da se najde izboljšave, katere se implementira na končno verzijo nas. Torej so naši starši izdaja 1.0, mi pa smo namenjeni, da postanemo izdaja 2.0. Izboljšana izdaja.
Če vzamemo to teorijo, ki je meni po mojem znanju zelo resnična, lažje razumemo dogajanje in komunikacijo znotraj odnosa starši-otroci. Lažje spustimo vsa tista negativna čustva, negativne spomine, ki nam jih je odnos s starši povzročil in na koncu smo lahko hvaležni, saj so na nekem nivoju porabili svoje življenje, da so nam pokazali, kdo mi pravzaprav nismo. Če to ni največje darilo, ki ga lahko daš posamezniku. Mu pokažeš kdo ni, zato, da postane tisto, kar resnično je.

Hvala Vama….