SENZORNI SISTEM

SENZORNI SISTEM

Naše telo ima 5 senzoričnih sistemov. To so vid, sluh, voh, okus in dotik. Za okus in dotik še nimam informaciji, zato bo opisan pomen težav s ostalimi senzoričnimi sistemi.

OKO?
Glavna naloga očes je pridobivanje vizualnih podatkov iz okolice. Torej težave z očesi pomenijo, da si ne dovolimo nekaj videti oziroma, da nečesa v življenju ne vidimo.
?MEGLEN VID – strah, kaj bomo videli, če vidimo situacijo čisto. Želimo omehčati videno situacijo
?KRATKOVIDNOST – zmožnost videti na blizu ampak ne na daleč. Strah pred tem kaj se bo zgodilo v prihodnosti, zaščita pred prihodnostjo zaradi preteklih izkušenj, zanikanje sprememb, ki prihajajo.
?DALJNOVIDNOST – zmožnost videti na daleč, ampak ne na blizu. Ne dovolimo si videti nekega dogajanja v sedanjem času, bojimo se videti trenutno situacijo čisto in jasno. Premišljujemo o tem, da bodo dogodki v prihodnosti boljši in ne želimo sedaj gledati na izbrano situacijo. Strah pred realnostjo.
?DVOJNI VID – še en način, kako se ne soočiti z realnostjo. Želite zamegliti, zmotiti trenutno dogajanje.
?MRENA – počasno meglenje ali izginjanje, kar vidite. Eden od zadnjih opozoril, da si ne dovolimo neke stvari videti.
?GLAUKOM – popolno zanikanje tistega, kar vidimo. Nočemo se sprijazniti ali videti situaciji, dogajanj , ki so tik pred nami.

SLUH?
Naloga ušesa je pridobivanje auditornih podatkov, ki so lahko iz okolice ali naše notranjosti.
?SLABŠANJE SLUHA – Kaj si ne dovolimo slišati? Katera stran ušesa nas omejuje, pokazuje ali je to v povezavi s preteklostjo ali sedanjostjo. Preostali pomeni so še, da ne poslušate svojega notranjega jaza, ne želite slišati nekaterih informaciji ali pa zavračate ukaze.
?SRBEČICA ALI PEKOČA UŠESA – za učesa je to dražeče stanje, ki lahko pomeni, da imate negativni samogovor ali ne želite slišati nečesa zelo motečega za vas. Možnost, da se ne strinjate z slišanim.
?PISKANJE V UŠESU – prilagajanje frekvenci. Ali zaprosite za zmanjšanje dovajanja energije ali pa zvišate svojo vibracijo.

VONJ?
Karkoli se dogaja z nosom je znak, da je nekaj tik pred vami, nekaj zelo, zelo blizu. Lahko pa tudi pomeni, da vtikate svoj nas tja kamor ne spada oz., ni dobro za vas. Težava z nosom se lahko pojavi tudi ko imate rešitev na določeno situacijo, vendar za to ne naredite nič.