PROGRAM TRMA

PROGRAM TRMA

Danes smo poslušali zgodbo mame, ki je šla po otroke v vrtec.
Zgodba se je pričela, ko je mama šla iskat enega otroka v vrtec. V vrtecu jo ustavi vzgojiteljica in ji pove, da se je danes njen otrok trmal, ter, da je potrebovala več časa, da ga je umirila. Na nek svoj način je vzgojiteljica vprašala, kakšne težave so doma, da je otrok tak. Mama otroka pove, da doma je vse normalno, ter, da otrok dela isto tudi doma. Vzgojiteljica je bila rahlo razburjena in začela kritizirati to mamo. Ob vprašanju mame, kaj ji vzgojiteljica svetuje, kako naj to prepreči, je vzgojiteljica zgolj obnemela in ni imela odgovora.
Skozi oči večine ljudi, bi lahko rekli, da ima otrok pač tako obdobje ali pa da ima tak karakter. No včasih bi tudi rekli, da je imel slab dan. Ob večkratnem ponavljanju, pa da je nemogoč, da ima slabe starše (čeprav se starši zelo veliko ukvarjajo s omenjenim otrokom).

Zgodba ime dve sporočili ali spoznanji.

Prvotno sporočilo je, da ljudje znamo hitro kritizirati nekoga ali nekaj in si mnenje ustvarimo na podlagi mentalnih slik v naših glavah, ki so sestavljanje iz naših znanj, ter izkušenj. Vedno smo “pametni” ko nekoga kritiziramo, ko pa vprašamo za nek nasvet, velikokrat ostanemo brez odgovorov.

Zgoraj smo opisali, kako večina ljudi vidi take situacije,

Če želite prebrati preostanek tega članka, se morate prijaviti. Prijavite se ali registrirajte kot uporabnik.