ODNOSI – PARTNERSTVO 2

ODNOSI - PARTNERSTVO 2

Nekoliko z zamudo, ker nisem poslušal telesa, pa me je telo samo ustavilo. ODNOSI - PARTNERSTVO 2

Torej, kako do boljšega odnosa, ne glede na to ali ste v odnosu ali ne.

✔️Pogoj dobrega odnosa je poznavanje samega sebe. Torej treba je poznati svoje pozitivne in svoje negativne strani. Vsi jih imamo, ne glede na to kaj počnemo. Poleg tega, da jih poznamo, si jih moramo tudi priznati, sebi najprej, nato pa še partnerju. S tem omogočimo partnerju, da nas spozna v celoti in se zaveda, kaj se dogaja znotraj nas, ter nam posledično lahko pomaga.

✔️Naslednja lastnost dobrega odnosa je, da oba osebnostno rasteta. Na svetovanjih za pare na prvem srečanju povem, da če bosta oba delala na sebi, boste rešila zvezo oz. jo izboljšala, v nasprotnem primeru pa se bosta razšla. S tem ko delamo na sebi, dvigujemo stopnjo zavedanja. Torej, če nekdo napreduje po stopnjah, nekdo pa ne, bo slej ali prej prišlo do prevelike razlike med stopnjami, kar bo posledično vodilo v razhod. Si predstavljate biti v odnosu, v katerem vas vaš partner ne glede na vaš trud ne dojame? Odnos, kjer imate občutek, ko da živite v drugi realnosti. To je posledica različnih stopenj zavedanja/dojemanja življenja.

✔️Ena najtežjih, vendar zelo zelo pomembnih stvari v odnosu, je zavedanje, da naš partner ni odgovoren in ni vzrok naše sreče ali nesreče. Partner je v osnovi samo dodatek, neki plus k našem življenju, ne pa osnova, od katere smo odvisni. Na žalost pa je danes vse preveč odnosov, kjer je partner osnova, zato pa so odnosi po večini slabi.

✔️Poleg tega se je treba zavedati, da ima naš partner svojo življenjsko zgodbo, svoje bolečine in svoje težave, na katere bomo mi pritiskali, ker je tak namen. In ko partner burno odreagira na neka naša dejanja ali besede, je to zato, ker smo pritisnili na njegovo bolečino z namenom, da jo ozavesti in odpravi. In seveda obratno. Naš partner pa na naše bolečine pritiska z istim razlogom.

✔️Ena največjih skrivnosti dobrega odnosa je pa neobsojanje. Po mojih izkušnjah tudi najtežje osvojena lastnost današnjega človeka. Biti ob osebi, ki je naredila nekaj, kar ni po naših standardih in je zato ne obsojati.

✔️Obsojanje je sicer samo po sebi nesmiselno, ker pomeni, da ko mi obsojamo, mislimo, da bi z istimi izkušnjami, istimi občutki, istimi navadami in istimi mislimi odreagirali drugače, kot je oseba odreagirala. Kar je pa daleč od resnice.

Med bolj pomembnimi lastnostmi so tudi poznavanje svojega in partnerjevega primarnega in sekundarnega jezika ljubezni, poznavanje partnerjevega in svojega jezika izražanja bolečine ter čas zase, kjer sta partnerja vsak zase sama s seboj.

Katera lastnost je vam pomembna v vašem partnerskem odnosu?