ČUJEČNOST

ČUJEČNOST

Pred nekaj dnevi sem bil na obisku kolegice, ki ima zelo zanimivo zgodbo. Po nekaj minutah sem ugotovil, da se še veliko ukvarja s svojo preteklostjo. Ko sem se vozil od nje sem premišljeval o tej lastnosti. Koliko časa posvetimo preteklosti in prihodnosti, ter kako zelo malo smo prisotni v trenutku. Med svojim delom na sebi, sem nekaj časa posvetil ravno temu. Uporabil, sem nešteto tehnik, ki mi pa žal niso pomagale, dokler se nisem zavedal, da je to v bistvu vsakodnevna praksa. Da imamo v vsakem trenutku priložnost trenirati čuječnost, prisotnost biti v danem trenutku.

Vsak trenutek v življenju je nova zgodba, ki zahteva nove odločitve, ki jih tako ali tako nezavedno sprejmemo. Zakaj ne bi sprejeli, da se s preteklostjo ne ukvarjamo, da se ne ukvarjamo s tem kaj nekdo misli o nas, ali kaj se lahko zgodi. Odločite se, da uživate v trenutku, ki nebo več nikoli vaš, ko bo minil. Bodite pozorni na trenutno dogajanje v vas in okrog vas. Če vas nekaj ne veseli, spremenite, če vas nekaj veseli to nadgradite in uživajte.

Poizkusite naslednjih 30 dni, se nadzirati, da ostanete prisotni v trenutku. Videli boste razliko, ki se bo namestila v vašem življenju.